T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / BAFRA - Bafra Atatürk Anadolu Lisesi

Tarihçe


SEVGİ, BİLGİ VE TEKNOLOJİNİN BİRLEŞTİĞİ OKUL

BAFRA ATATÜRK ANADOLU LİSESİ

         ...En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır... En mühim ve verimli vazifemiz eğitim işleridir. Eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır.... Okul, genç beyinlere insanlığa saygıyı; millet ve memlekete bağımsızlık onurunu öğretir...

                                                                                            Mustafa Kemal Atatürk

       

            Bafra Lisesi ismi ile eğitim-öğretime başlayıp, yarım asır bu isimle eğitim-öğretim hizmeti verdikten sonra, 2010 yılında Bafra Atatürk Anadolu Lisesi adı ile Anadolu Lisesi'ne dönüştürülen okulumuz; branşlarında tecrübeli personeli ile çağdaş teknolojiyi kullanarak 25 derslik, 2 idareci, 48 öğretmen, 1 memur ve 6 hizmetlisi ve 783 devamlı öğrenciyle eğitim ve öğretimini sürdürmektedir.

Bafra Atatürk Anadolu Lisesi, nitelikli, özverili, yeniliğe açık, değişimi ve gelişimi bir arada değerlendiren, sevgi ve disiplini, bilgi ve yaptırımı başarıyla birleştiren bir okuldur.

Bafra Atatürk Anadolu Lisesi, ideal büyüklük ve sayıda sınıfları, kütüphanesi, resim ve müzik sınıfı, spor salonu, kafeteryası, kameriyeleri ve düzenlenmiş bahçesiyle donanımlı bir okuldur.

Okuyan insan, düşünme, olayları yorumlama ve sorunlara çözüm getirebilme becerisini kazanır. Bu düşünceden hareketle, öğrencilerin her gün zihinsel yolculuğa çıkmalarına ortam hazırlanmış okul kütüphanesi bulunan bir okuldur.

Bafra Atatürk Anadolu Lisesi, öğrencilerimizin kendilerini anlayabilmelerini, sorunlarını çözebilmelerini, gerçekçi kararlar alarak çevreleriyle sağlıklı bir iletişim kurabilmelerini sağlamaya yardımcı olan, öğrencilerin sağlık, kültür, spor ve burs ihtiyaçlarının giderilmesi gibi çalışmaları da izleyen Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi bulunan bir okuldur.

Sportif etkinliklerin öğrencilere özgüven kazandırdığının, onların bedensel, zihinsel ve duygusal gelişimlerine katkı sağladığının bilincinde olan Bafra Atatürk Anadolu Lisesi,  standartlara uygun spor salonuyla, sporun her dalında da etkinlikte bulunmayı kendisine ilke edinmiş, yarım asırlık eğitim ve öğretim sürecinde birçok başarıya imza atmıştır. Sporda; Voleybol, Hentbol, Güreş, Badminton  Türkiye dereceleri; Futbol, Basketbol, Satranç dallarında bölge dereceleri  elde etmiştir.

Bafra Atatürk Anadolu Lisesi, ihtiyaçları doğrultusunda rahat, temiz, modern bir kafeteryayı öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunmuştur.

Bafra Atatürk Anadolu Lisesi, temeline insanı alarak, öğrencileri geleceğe hazırlamakta ve gençlerimizi yarınlara umutla bakan bireyler olarak hazırlamanın mutluluğunu yaşamaktadır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.12.2012 - Güncelleme: 21.09.2023 10:37 - Görüntülenme: 1699
  Beğen | 5  kişi beğendi